Kooveen harrasteluistelu

Kooveessa pääset harrastamaan taitoluistelua, joko puhtaasti harrastemielessä tai harrastekilpapolulla. Kooveessa luistelee Alue- ja taitajapolulla H1, H2 ja H3 -ryhmien luistelijat. Mikäli harrastekilpapolku ei ole juttusi, tarjoamme kouluikäisille lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuden ilman kilpailua Oiler ja Flip -ryhmistä.

KILPAHARRASTERYHMÄT

Alue- ja taitajapolulla harrastaville luistelijoille tarjotaan mahdollisuus kilpailla harrastaen. Suunnitelmat tehdään kilpailusarja ja herkkyyskaudet huomioiden. Lajioheisharjoitukset tukevat jäällä harjoiteltavia taitoja ja edesauttavat vaikeampien hyppyjen oppimista. Liikunnallisten taitojen ja ominaisuuksien kehittäminen on tärkeässä osassa lajioheisharjoituksissa: monipuoliset harjoitukset takaavat mm. nopeuden, voiman ja kestävyysominaisuuksien kehittymisen. Omatoiminen ja monipuolinen muiden lajien harrastaminen on suositeltavaa.

Aluepolun tavoitteet

Aluesilmujen ja aluedebytanttien tavoitteena on osata yksöisaxel, sekä harjoitella kaksoishyppyihin valmistavia harjoitteita ja oppia yksi kaksoishyppy. Aluenoviisien ja aluejunioreiden tavoitteena on oppia useampi kaksoishyppy, sekä monipuolisesti erilaisia hyppy-yhdistelmiä ja -sarjoja. Tavoitteena on myös peruspiruettien, perusluistelutaidon, askeleiden sekä liukujen laadun ja vaikeuden kehittäminen.

Taitajat-polun tavoitteet

Taitajat-polun tavoitteena on oppia laadukkaat yksöishypyt ja kaikki peruspiruetit sekä kehittää perusluistelua, askeleita ja liukuja​. ​

Kysy lisää kilpaharrasteryhmien toiminnasta:
Vastuuvalmentaja
Sofia Korsumäki
sofia.koovee@gmail.com

KOULUIKÄISTEN HARRASTERYHMÄT

Flip ja Oiler ovat kouluikäisille suunnattuja harrasteluisteluryhmiä. Luistelijat valitaan kouluikäisten luistelukouluista sekä Temppuillen taitavaksi –ryhmästä. Valmennustilanteessa ryhmä jaetaan tarvittaessa pienryhmiin. Tavoitteena on kehittää perusluistelu- ja sirklaustaitoa, sekä oppia kaikki yksöishypyt, hallita peruspiruetit hyvin, omata laaja askelvarasto sekä runsas määrä erilaisia liukuja. Lajioheisharjoitukset tukevat jäällä harjoiteltavia taitoja ja kehittävät liikunnallisia ominaisuuksia kuten nopeus, kimmoisuus, keskivartalon voima, hallinta ja notkeus. Myös sosiaaliset taidot kehittyvät mm. niin että, opitaan kannustamaan kaveria, opitaan nauttimaan onnistumisista ja hyväksytään pettymykset.

Oiler -ryhmä (O-ryhmä)

Oiler- ryhmä on suunnattu lapsille/nuorille, jotka haluavat syventää taitoluistelutaitoja luistelukoulun jälkeen. O-ryhmään ovat tervetulleita 7-10 -vuotiaat luistelijat, joilla on alkeistaidot hallussa ja intoa oppia taitoluistelun helpoimpia temppuja. Ryhmällä on viikossa 2 jääharjoitusta ja 1 oheisharjoitus. Harjoituspäivät ovat keskiviikko ja lauantai.

Flip -ryhmä (F-ryhmä)

F-ryhmään ovat tervetulleita yli 10-vuotiaat luistelijat. Ryhmässä harjoitellaan luistelun helpoimpia temppuja ja nautitaan luisteluharrastuksesta monipuolisesti jäällä liikkuen. F-ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa jäällä ja tämän lisäksi ryhmällä on 1 oheisharjoitus. Harjoituspäivät ovat keskiviikko, lauantai, sunnuntai.

Kysy lisää O- ja F-ryhmien toiminnasta:
rosa-maria.salonen@koovee.fi
O- ja F-ryhmien vastuuvalmentaja
Emma Vaahtera