Kooveen Jenni Saarinen edusti Suomea taitoluistelun EM-kisoissa Tallinnassa 11.-15.1.2022. Kilpailu oli tärkeä näytön paikka Jennille Pekingin olympiaedustuspaikan osalta, sillä Suomen Olympiakomitea ei ole vielä valinnut edustajaa naisten sarjaan. 

Jennin lyhytohjelma oli upea kokonaisuus, joka sisälsi laadukkaan kaksoisakselin ja kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän. Harmillisesti soolohypyssä Jenni joutui ottamaan tukea jäästä käsillään ja tämä rokotti teknisen pistepotin määrää. Lyhytohjelmasta Jenni keräsi pisteet 58,93 jääden noin 10 pistettä omasta lyhytohjelmaennätyksestään. Sijoitus lyhytohjelman jälkeen oli 16, joka oikeutti paikan vapaaohjelmakilpailusta 24 parhaan naisen joukosta. 

Jennin vapaaohjelmassa nähtiin vaikeimman tason pirutetit, laadukas askelsarja ja vahvaa tulkintaa. Hyppyelementeissä oli vielä epävarmuutta. Hyppyelementtien epäonnistumiset tiputtivat Jennin lopputuloksissa sijalle 18, yhteispistein 160,32. 

Suomella on yksi paikka naisten olympiataitoluisteluun ja päätöksen kisoihin lähtevästä edustajasta tekee Suomen Olympiakomitea. Pekingin olympialaisiin lähtevä joukkue on tarkoitus julkaista maanantaina 24.1.2022


Kuvat Antti Lehto
Kuva Suomen Taitoluisteluliitto