SM-senioriluistelijamme Petra Palmio ja Lauri Lankila avasivat kansainvälisen kilpailukauden Latvian Volvo Open Cupissa 6.-7.11. 2021.

Volvo Open Cup toimi tärkeänä kilpailuna, sillä molemmat urheilijamme tavoittelevat paikkaa vuoden 2021 talviuniversiadeihin, jotka järjestään joulukuussa Sveitsissä ja luistelijavalinta tähän kilpailuun tapahtuu SB-arvojen mukaisesti kansainvälisestä tai liiton alaisesta kilpailusta.

Molemmilla luistelijoillamme oli harmittavasti epäonnea matkassa lyhytohjelmakilpailussa. Petra lähti vapaaohjelmaan sijalta 11. ja nousi lopputuloksissa sijalle 10. pistein 119.16. Petran molempiin ohjelmiin jäi parannettavaa, mutta ohjelmiin mahtui kuitenkin onnistuneita elementtejä kuten kolmoissalkkovit, kaksoisakseli, vapaaohjelman 3-tason askelsarja sekä 4-tason yhdistelmäpiruetti.

Lauri luisteli sunnuntaina hyvän vapaaohjelman ja nousi lyhytohjelman jälkeen 11. sijalta kokonaiskilpailun 10. pistein 153.07. Lauri taisteli hienosti vapaaohjelmassa hyppyjen osalta ja ohjelman kruunasi upea ja lennokas kolmoisakseli. Lauri saavutti vapaaohjelmassa teknisten pisteiden pisterajan 46, jota lähdettiin tavoittelemaan.

Molemmilla on vielä mahdollisuus yrittää korottaa teknisiä pisteitään viikonloppuna 2.valintakilpailuissa Lahdessa. Toivotamme kovasti tseppiä ja jäämme jännittämään valintaprosessin tuloksia. Luistelijavalinnat tehdään yhdessä Olympiakomitean kanssa SB-arvojen perusteella opiskelu- että ikäkelpoisuussäännöt sekä ilmoittautumisaikataulu huomioiden. Valinnat tehdään 14.11.2021.

Petra Palmio (Kuva Antti Lehto)
Lauri Lankila (Kuva Antti Lehto)
Latviassa oli yöaikainen ulkonaliikkumiskielto ja tarkat koronaohjeistukset. Valmentajamme Laura oli Petran ja Laurin mukana reissussa ja kaikesta selvittiin hienosti!